Hlavní obsah

Nejhorší fráze, které žena nechce nikdy slyšet

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni víme, že někdy je lepší říkat jen minimum, nebo možná vůbec nic, abychom se vyhnuli trapasu nebo nechtěnému faux pas. Co ale dělat s tím, když se snažíme někomu zalichotit, ale místo toho řekneme i tak něco naprosto nevhodného?

Foto: Profimedia.cz

Některé výroky jednoduše ženy nechtějí slyšet.

Článek

Že trapné situace mohou nastat velmi rychle, aniž bychom se o to byť minimálně snažili, ví z vlastní zkušenosti nejeden člověk. Když ztrapníme pouze sami sebe, dá se to možná brát ještě trochu v žertu, pokud ale zesměšníme ještě někoho dalšího, bývá opravdu složité takovou situaci napravit a dělat, že se nic nestalo.

Server Daily Telegraph přinesl krátký přehled nejtrapnějších frází, které ženy ale nikdy nechtějí v podobné situaci slyšet.

Jednoznačně nejhorší věta či dotaz, kterého se nejedna žena trošku více při těle nechce nikdy dočkat (horší je, pokud to vyřkne muž než jiná žena), je možná v počátku velmi nevinný dotaz: "Kdy se to narodí?". Tazatel totiž bývá v takovém případě dle vzhledu ženy přesvědčen, že kila navíc jsou způsobena probíhajícím těhotenstvím, což není pravda.

Za naprosto nepřijatelné a nechtěné to uvedla čtvrtina z 500 dotázaných žen, jež se zúčastnily britského průzkumu veřejného mínění na dané téma.

Něco se prostě neříká, i když je to pravda

Druhou pozici mezi neoblíbenými větami obsadilo vyjádření: "Ano, tvé pozadí je poněkud větší." Podle 17 procent žen by se takovému konstatování měli muži (i jiné ženy) vždy vyhnout, i kdyby to byla naprostá pravda.

Třináct procent dotazovaných dam pak uvedlo, že je naprosto vytáčí, když partner pronese: "Vypadáš unaveně," pro 12 procent je pak nesnesitelné vyjádření: "Miláčku uklidni se."

Mezi další výroky, které dámy nechtějí slyšet, patří: "Zlato, nemám ti to auto zaparkovat?" nebo také "Čím dál tím víc se podobáš své matce".

Reklama

Související témata:

Související články

Radim Uzel: Ženská řeč je nebezpečná zbraň

Když nastupuji do vlaku a nemám místenku, vybírám si spolucestující. V mládí jsem dával přednost hezkým slečnám, dnes dbám spíš na to, aby mě lidé nechali...

Jak mobilní telefony ovlivňují osobní vztahy

Díky mobilním telefonům můžeme být v dnešní době nejen v neustálém spojení s rodinou nebo přáteli, ale lze také sledovat i jakékoli události ve světě, pokud...

Výběr článků

Načítám