Hlavní obsah

Hrst vlašských ořechů denně pomůže pánům zplodit vysněného potomka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pánové pozor! Pokud vám lékař oznámí, že máte snížený počet spermií v ejakulátu – což může ztížit početí dítěte – nemusíte ještě propadat panice. Stačí nasadit terapii vlašskými ořechy. Denně jich stačí schroupat asi hrst a po třech měsících se počet spermií v ejakulátu zvedne.

Foto: Profimedia.cz

Tento mladý muž asi jedl vlašské ořechy.

Článek

Vlašské ořechy jsou lékaři a experty na výživu vysoce ceněny velmi dlouho. Obsahují velké množství biologicky aktivních látek, které prospívají zdraví na mnoha úrovních. Jsou velmi bohatou zásobárnou omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které hrají důležitou roli také při produkci spermií.

Foto: Profimedia.cz

Vlašské ořechy

V Kalifornii provedli experiment, mužům podávali denně hrst vlašských ořechů a sledovali, jak se bude měnit počet a kvalita jejich spermií v ejakulátu. Po čtvrt roce byly výsledky už výrazné. Ve srovnání s muži, kteří ořechy nepojídali, se značně nejen zvýšil počet spermií v ejakulátu, ale také jejich kvalita. Oba tyto faktory přitom zvyšují šanci na početí dítěte.

Každý šestý pár na Západě má dnes problémy s početím a ve 40 procentech těchto případů je příčinou snížený počet spermií v ejakulátu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám