Hlavní obsah

Hubnutí u mužů zvyšuje plodnost i chuť na sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lovaň

Hladina mužského hormonu testosteronu u mužů klesá s věkem, ale také s přibývající obezitou. Ta přitom obsah pohlavního hormonu v krvi výrazně snižuje. Testosteron je nezbytný pro mužské zdraví, udržuje v dobré kondici srdce a cévy a především také funkce pohlavních orgánů. Studie z belgické Lovaně dokazuje, že po zhubnutí se výše hladiny testosteronu výrazně zlepší.

Foto: Profimedia.cz

Hladina testosteronu se zvyšuje i díky dobré kondici.

Článek

„Morbidně obézní muži mají velmi často hypotestosteronenemii (extrémně nízkou hladinu testosteronu) a vyskytují se u nich kvůli tomu sexuální dysfunkce. A naše studie dokazuje, že tyto problémy jsou léčitelné hubnutím,“ tvrdí profesor Jean-Paul Thissen z Katolické univerzity v Lovani.

Muži s morbidní obezitou by neměli kvůli hubnutí váhat podstoupit podvázání žaludku. A ostatní, kteří mají nadbytečných kilogramů jen několik, by měli zhubnout úpravou jídelníčku a pohybem. I u mužů s mírnějším typem nadváhy totiž dochází k výraznému snížení hladiny pohlavních hormonů a narušení sexuálních funkcí. Po zhubnutí se hladina testosteronu zvyšuje a potíže často odeznívají.

Reklama

Související témata:

Související články

Opalování zvyšuje mužskou plodnost

Opalování může být sice zdraví nebezpečné, ale má i několik pozitivních vlivů na lidský organismus. Při slunění se totiž v kůži tvoří vitamin D, který pomáhá...

Výběr článků

Načítám