Hlavní obsah

Nehoda vojenského letadla v Indonésii má už přes 140 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medan

Již více než 140 mrtvých našli záchranáři v sutinách rezidenční čtvrti na indonéském ostrově Sumatra, kde v úterý havarovalo vojenské letadlo. Záchranáři oblast dále prohledávají, ale vidí již jen malou naději, že by našli někoho živého, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři prohledávají trosky zříceného letounuVideo: Reuters

 
Článek

Podle vojenských leteckých sil bylo na palubě letadla 122 osob. Letadlo se zřítilo na jeden z hotelů a okolní domy v hustě obydlené čtvrti města Medan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Letoun typu C-130B Hercules, který byl v provozu od roku 1964, mířil z vojenské základny v Medanu k odlehlému souostroví Natuna. Pilot žádal o návrat na základnu kvůli problémům s motorem. Letadlo se podle armády zřítilo ve chvíli, kdy se otáčelo kvůli návratu na letiště. V letadle cestovali i rodinní příslušníci vojáků.

Foto: Gilbert Manullang, ČTK/AP

Místo pádu vojenského letadla v Medanu na Sumatře

Podle agentury AP je to již podruhé za posledních deset let, co na obydlenou čtvrť ve třetím nejlidnatějším indonéském městě Medanu spadlo letadlo. V září 2005 se krátce po startu z letiště Polonia v Medanu zřítil Boeing 737 společnosti Mandala Airlines. Zahynulo tehdy 143 lidí, z toho 30 na zemi.

Indonéské letectvo preventivně pozastavilo lety svých osmi zbývajících strojů C-130B Hercules.

Reklama

Výběr článků

Načítám