Hlavní obsah

U pobřeží Austrálie uhynulo sedm vorvaňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adelaide

U pobřeží státu Jižní Austrálie v pondělí uhynulo sedm vorvaňů obrovských, kteří uvízli v mělkých pobřežních vodách. Informovala o tom agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na australské pláži zahynulo sedm vorvaňůVideo: Reuters

 
Článek

Lidé uvedli, že kolem poloostrova Yorke viděli v neděli plavat skupinu kytovců. Sedm z nich nalezli v pondělí ráno u pláže Parara mrtvých.

„Jsou to velcí vorvani, všichni mají na délku osm až deset metrů. Lze je vidět až ze silnice,“ uvedla pro server News.com.au Laureen Cartyová.

„Rádi je sem chodíme pozorovat. Když ale vidíte něco takového, je to strašné,“ komentovala úhyn kytovců další z místních žen a jiná dodala: „Je to poprvé za dvacet let, co tady žiji, kdy se něco takového událo.“

Přesnou příčinu úmrtí má určit pitva.

Ohrožení vorvani obrovští jsou chránění mezinárodní velrybářskou komisí. Prodej jejich kuželovitých zubů, z nichž každý může vážit až jeden kilogram, je navíc chráněn ještě i úmluvou CITES regulující obchod s ohroženými druhy volně žijících živočichů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám