Hlavní obsah

Smog v Pekingu je 18krát nad limitem, brazilské fotbalisty uvěznil v hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Neotevírejte okna a noste ochranné masky, vyzvaly ve čtvrtek úřady v čínském hlavním městě Pekingu a kvůli nadlimitnímu znečištění vzduchu vydaly druhý nejvyšší varovný stupeň. Prachových částic je v ovzduší téměř 18krát více, než kolik považuje Světová zdravotnická organizace za hraniční. Smog zaskočil i brazilské fotbalisty, kteří ve městě pobývají, informoval britský server The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peking zahalil smogVideo: Reuters

 
Článek

Peking zahalil nejhorší smog za posledních osm měsíců. Úřady vyzvaly, aby se chránili zejména starší lidé a děti. Školy mají co možná nejvíce omezit pobyt školáků venku a zrušit hodiny tělesné výchovy.

Znečištěný vzduch zaskočil i brazilské fotbalisty, kteří se v Pekingu připravují na sobotní zápas s argentinskou reprezentací na olympijském stadiónu Ptačí hnízdo. Hvězdní Brazilci v čele s Kaká, Neymarem a Davidem Luizem musí kvůli nebezpečnému smogu zůstávat celý den v pětihvězdičkovém hotelu Intercontinental. Ven se dostanou jen na dvouhodinový odpolední trénink a hned po něm je trenéři ženou zase dovnitř.

Brazilský list Folha de São Paulo napsal, že národní tým bude v sobotu čelit hned dvěma nepříjemným soupeřům: Argentině a vzduchu.

Foto: Jason Lee, Reuters

Cyklista s dýchací maskou v Pekingu

Foto: Jason Lee, Reuters

Peking halí smog.

Meteorologové předpovídají, že se situace s příchodem chladného vzduchu zlepší teprve v sobotu v noci.

Kromě Pekingu byly postiženy i okolní provincie Tchien-ťin a Che-pej.

Čínské ministerstvo zdravotnictví počátkem roku přiznalo, že kvůli znečištěnému vzduchu každoročně předčasně zemře až půl miliónu obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám