Hlavní obsah

Súdánci propuštěnou křesťanku opět zatkli. Už byla s rodinou na letišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Úřady zatkly na letišti v Chartúmu Súdánku, která byla propuštěna z vězení, v němž porodila dítě. Byla odsouzena k smrti za konverzi ke křesťanství, později byl trest zrušen. Podle BBC byla žena zatčena i se svou rodinou.

Foto: Profimedia.cz

Meriam Ishagová

Článek

Meriam Ishagová opustila vězení v pondělí a její muž Daniel Wani, který má americké občanství, řekl, že manželé i se dvěma syny se chystají odletět do Spojených států. Zatím není jasné, na základě čeho úřady přistoupily k jejímu opětovnému zatčení.

Ishagová byla v květnu odsouzena k trestu smrti oběšením za smilstvo – její sňatek s křesťanem byl označen za neplatný, neboť je v Súdánu po otci vedena jako muslimka. Posléze přibylo i obvinění za odpadlictví od víry. Vykonání trestu však  bylo o dva roky odloženo, protože žena byla ve vysokém stupni těhotenství. Ve vězení porodila syna, přestože předchozí zprávy hovořily o děvčeti. Porod absolvovala spoutaná v řetězech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O dítě se měla dva roky starat. Po mezinárodním tlaku soud původní verdikt zrušil a Ishagová byla propuštěna.

Žena se narodila křesťanské matce a muslimovi, který však s rodinou nežil, a byla proto vychována jako křesťanka. Podle tradic by měla mít náboženství po otci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám