Hlavní obsah

Nová stopa po zmizelém boeingu? Moře v Austrálii vyplavilo nýtovaný plát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Objekt, který by mohl být součástí zmizelého Boeingu 777, vyvrhlo moře na západní pobřeží Austrálie. Uvedl to ve středu podle televize CNN Australský úřad po bezpečnost v dopravě. Malajsie ale upozorňuje, že je příliš brzo říci, zda jde o nadějnou stopu v pátrání po letadle Malaysia Airlines.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po ztraceném boeingu pátrá australské a čínské námořnictvo, i americký vojenský letounVideo: Reuters

 
Článek

Šéf australského úřadu Martin Dolan řekl, že jde o kus nýtovaného plechu. „Je to pro nás dostatečně zajímavé, abychom si prohlédli fotografie. Všechna vodítka bereme vážně,“ řekl. Zároveň však dodal: „Čím více se na to díváme, tím méně jsme vzrušeni.“

Objekt byl nalezen u Augusty asi 300 kilometrů jižně od Perthu, uvedl pro CNN armádní zdroj. Pátrání po troskách přitom probíhá severozápadně od Perthu.

Nález popsal trochu odlišně, je to podle něj čtyřúhelníkový kus s nýty na jedné straně a potahem ze skelného laminátu na druhé. Podle něj je pokroucený. O velikosti nemohl nic říci, protože viděl jen fotografii bez měřítka.

Ministr: Zatím žádný nález s letadlem nesouvisel

Úřadující malajsijský ministr dopravy Hishammudin Hussein řekl, že jeho země ještě fotografie objektu nedostala. Zmínil, že zatím žádné nalezené objekty neměly nic společného se zmizelým letadlem.

Dálkově řízená miniponorka Bluefin-21 ve středu ukončila svou desátou misi a prohledala tak skoro celou vytipovanou oblast, aniž by našla jedinou stopu po zmizelém stroji.

Další směr pátrání zatím nebyl určen, i když pokračovalo pátrání ze vzduchu s cílem pokrýt co největší oblast Indického oceánu. Zdroj z mezinárodních pátracích týmů v úterý pro malajsijský deník The New Strait Times připustil, že se pozornost opět zaměří na zdánlivě nemožnou variantu, že letadlo mohlo někde přistát.

Reklama

Výběr článků

Načítám