Hlavní obsah

Zemřela nejstarší Evropanka, bylo jí 116 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 116 let zemřela v úterý brzo ráno nejstarší Evropanka, Giuseppina Robucciová, napsala agentura ANSA. Seniorku znali všichni jako babičku Peppu.

Foto: Profimedia.cz

Giuseppina Robucciová

Článek

Zemřela ve svém rodném domě ve městečku Poggio Imperiale v jihoitalském regionu Apulie. Rodina ji sem převezla před zhruba deseti dny, kdy se její zdravotní stav zhoršil. Předtím žila v domácnosti jedné ze svých dvou dcer v nedalekém městečku Apricena.

„Jsme zarmouceni. Ale zároveň i poctěni, že to byla naše spoluobčanka,“ řekl starosta města Poggio Imperiale Alfonso D’Aloisio. V roce 2012 zde babička Peppa získala titul čestné starostky.

Robucciová se narodila 20. března 1903 a zažila obě světové války. Se svým manželem provozovala ve svém rodišti po dlouhá let místní bar. Na svět přivedla pět dětí. Měla devět vnoučat a 16 pravnoučat.

Před ní byla nejstarší Italkou Emma Moranová, která zemřela v dubnu 2017 ve věku 117 let. Ta byla dlouho nejstarším člověkem světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám