Hlavní obsah

V moskevském metru uvázlo přes tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

V tunelu moskevského metra zůstalo v úterý večer přes tisíc lidí několik hodin uvězněno ve stojících vagonech s vypnutou klimatizací. Oznámil to moskevský rozhlas. Tři soupravy se zastavily mezi dvěma stanicemi, evakuace začala se zpožděním. Doprava byla paralyzována.

Fronta u eskalátorů v moskevském metru (ilustrační foto).

Článek

Bez informací a čerstvého vzduchu zůstalo v 18:45 mezi stanicemi Šelepicha a Choroševskaja v každé ze souprav 300 až 400 lidí. Kvůli stoupající teplotě starší lidé podle rozhlasu pociťovali nevolnost a kolabovali.

Evakuace začala se zpožděním, první lidé se na povrch dostali ve 20:20, poslední až po čtyřech hodinách, uvedla agentura Interfax. Lékařskou pomoc údajně nikdo nevyhledal.

Podle správy metra za krizovou situaci mohla porucha elektrického rozvodu. Pokus odtáhnout nepojízdné soupravy se nepodařil.

Ještě ve středu ránu nebyla doprava plně obnovena, mezi stanicemi Park Pobědy a Savelovskaja metro dál nejezdí, stanice Dělovoj centr je zavřená a mezi stanicemi Šelepicha a CSKA a Savelovskaja a CSKA jezdí soupravy po jedné koleji.

Metro je pro dvanáctimilionovou ruskou metropoli klíčovým dopravním prostředkem, větších nehod se dosud vyvarovalo. Každodenně ho použije zhruba devět milionů cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám