Hlavní obsah

Belgie rozjela razii, pachatelé prý byli napojeni na Abdeslama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel
Aktualizováno

Belgická policie v souvislosti s pátráním po pachatelích úterních teroristických útoků v Bruselu rozjela rozsáhlou razii ve čtvrti Schaarbeek na severu metropole. Podle úřadu belgického prokurátora byla při prohlídkách nalezena vlajka Islámského státu, výbušnina s hřebíky a blíže nespecifikované chemikálie.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Policejní vrtulník létá těsně na bruselskými střechami

Článek

"Domovní prohlídky provedené v Schaarbeeku vedly k nalezení výbušného zařízení, které mimo jiné obsahovalo hřebíky," informoval belgický státní zástupce Frédéric Van Leeuw s tím, že se další razie konají po celé Belgii.

Americké tajné služby mezitím informovaly, že pachatelé útoků v Bruselu byli spojeni se Salahem Abdeslamem, podezřelým z podílu na atentátech v Paříži.

Také proto je tvrzení Islámského státu, že za terorem v Bruselu stojí jeho lidé, věrohodné, tvrdí američtí zpravodajci.

Souvislost šestadvacetiletého Salaha Abdeslama s úterními atentáty podle belgické prokuratury prokazují mimo jiné rozbušky nalezené v jednom z bytů, kde se tento francouzský radikál s marockými kořeny vyskytoval.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Policisté v centru belgické metropole Brusel

Policie Abdeslama zatkla v pátek při akci v bruselské čtvrti Molenbeek společně s dalšími čtyřmi lidmi, včetně tří členů rodiny, která ho ukrývala. [celá zpráva]

Nejméně 34 mrtvých

Belgickým hlavním městem v úterý nejprve otřásly dva výbuchy na letišti Zavente a následně přerušila exploze provoz metra v centru metropole, v blízkosti unijních institucí.

Bruselský starosta potvrdil, že je obětí na životech prozatím 34. Zranění utrpěly další dvě stovky lidí. Čtrnáct lidí zemřelo na letišti, dvacítka ve stanici metra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám