Hlavní obsah

V Calais vyklízejí další část uprchlického tábora, demonstranti zakládali požáry

Calais
Aktualizováno

Francouzské úřady v pondělí zahájily demolici dalších stanů a přístřešků v uprchlickém táboře v Calais. Migranti, kteří se chtějí dostat do Velké Británie, budou přemístěni do obytných kontejnerů. Demolici jižní části tábora přezdívaného Džungle posvětil minulý čtvrtek soud. Vyklízení doprovázely protesty, při nichž hořely příbytky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Demolice části uprchlického tábora v CalaisVideo: AP

 
Článek

Asi dvěma desítkám pracovníků demoliční čety se dvěma buldozery asistovali policejní těžkooděnci s vodním dělem. Ti byli po poledni nuceni zasáhnout a použít slzný plyn proti asi 150 lidem, kteří bránili v přístupu do míst určených k vyklizení a házeli na ně kamení. Část demonstrujících z řad aktivistů i běženců později na protest zapálili několik přístřešků. Nikdo nebyl zraněn.

Vyklízení Džungle provázely protesty, při nichž hořely příbytky migrantů.

V Džungli žije podle úřadů zhruba 3700 lidí, ale humanitární organizace poukazují na to, že ve skutečnosti jich tam je o téměř 2000 víc. Úřady z tábora v poslední době opakovaně odklízejí stany a přístřešky, které migranti staví.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Přístřešek zapálený na protest proti vyklízení tábora.

Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve minulý týden oznámil, že další běženci z jižní části Džungle budou přemístěni do obytných kontejnerů v sousedství, anebo je autobusy přepraví do záchytných středisek jinde ve Francii. Plán se týká zhruba tisíce lidí, uvedl server BBC.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Vyklízení části tábora v Calais

Reklama

Související články

Policie zbourala část slumu v Calais

Francouzská policie v pátek začala se soudem nařízeným vyklízením a částečnou likvidací slumu migrantů v Calais, který si pro otřesné podmínky, jež v něm...

Výběr článků

Načítám