Hlavní obsah

V Sýrii zemřelo 26 ruských vojáků, jejich těla převezli na Krym, tvrdí ukrajinská rozvědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Do krymského Sevastopolu byla v posledních dnech ze Sýrie přepravena těla 26 zemřelých příslušníků ruské námořní pěchoty. Uvedla to v úterý agentura Unian s odvoláním na ukrajinskou vojenskou rozvědku.

Foto: Profimedia.cz

Ruský vrtulník Mil Mi-24 na syrské základně Hmajmín v Sýrii. Archivní snímek

Článek

„Ze Sýrie do Sevastopolu byla přepravena těla 26 zemřelých vojáků z 810. oddílu brigády námořní pěchoty Pobřežních vojsk Černomořské flotily,“ uvedla Hlavní správa rozvědky ukrajinského ministerstva obrany.

Rusko zprávu nepotvrdilo.

Ukrajinská rozvědka neuvedla příčinu úmrtí vojáků a nezmínila ani, jak byla těla přepravena.

Špatná hygiena a hromadné nákazy

Podle tajné služby nedokázalo ruské velení zabezpečit sanitaci a adekvátní hygienické podmínky pro vojáky v Sýrii, a tak se mezi nimi objevují případy hromadných nákaz infekčními chorobami.

Ukrajinská rozvědka také uvedla, že velení ruských sil pokračuje v zavádění operací, které mají zabezpečit ruské vojáky v Sýrii. Během dne podnikly na leteckou základnu u Latakíje dva lety transportní letouny Il-76. Přes Bospor také proplula loď Kil-158 s vojenským nákladem.

Ukrajinská vojenská rozvědka zveřejnila své informace v den, kdy se objevila zpráva o třech padlých Rusech v Sýrii. Zveřejnila ji exilová organizace SOHR monitorující dění v Sýrii. Neměla  žádné podrobnosti, ale naznačila, že nemusí jít o příslušníky vojsk Ruské federace, nýbrž o žoldnéře. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám