Hlavní obsah

Zrádkyně! křičeli na Merkelovou v uprchlickém centru demonstranti

Heidenau
Aktualizováno

Kancléřka Angela Merkelová ve středu navštívila středisko pro uprchlíky ve městě Heidenau, které se o uplynulém víkendu stalo terčem násilností ultrapravice. Kancléřku na místě čekali protestující, kteří po ní pokřikovali, že je zrádkyně. Merkelová uvedla, že ponižování běženců a odmítání pomoci není tolerovatelné.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Kanceléřka Angela Merkelová v uprchlickém středisku v Heidenau

Článek

„Musíme dát jasně najevo, že ty, kdo zpochybňují důstojnost jiných lidí, nelze tolerovat. Všichni, kdo čelí politické perzekuci nebo utíkají před válkou a žádají o azyl, mají právo na spravedlivé zacházení,” prohlásila podle agentury DPA na místě kancléřka.

Dav zhruba 300 nespokojenců ji hned po příjezdu uvítal bučením a výkřiky „Zrádkyně!“ a „My jsme ta banda“. Druhým sloganem naráželi na kritiku vicekancléře Sigmara Gabriela. Ten nazval pravicovou bandou demonstranty, kteří se o víkendu snažili zastavit autobusy s migranty a po policistech házeli kameny a zápalné lahve.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční protesty v HeidenauVideo: Reuters

Byla to první návštěva kancléřky v uprchlickém táboře na pozadí sílícího násilí vůči přistěhovalcům, jichž Německo v letošním roce očekává až 800 000. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie musela v sobotu v noci zasahovat před uprchlickým centrem v saském HeidenauVideo: Reuters

Merkelová se už počátkem týdne ohradila proti xenofobii, když uvedla, že Němci se musí o válečné uprchlíky postarat a respektovat jejich důstojnost.

Jako poslední se terčem útoku v úterý stalo uprchlické středisko v Berlíně. Policie má podezření na žhářství.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám