Hlavní obsah

Španělské jeptišky pomohly rozbít gang podvodníků. Ten obral tisíce lidí o 190 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řádové sestry z Granady na jihu Španělska pomohly policii dostat se na stopu zločinecké organizaci. Ta měla připravit asi sedm tisíc obětí o celkem sedm miliónů eur (téměř 190 miliónů korun). Policie to podle agentury AP oznámila v neděli.

Foto: Mariana Bazová, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zločinecká organizace fungovala na důmyslném systému. Svým obětem nabízela reklamní služby. Pokud „zákazníci“ odmítli, pachatelé sáhli k nátlaku. Takto fungovalo 20 firem sídlících ve městech Malaga a Torremolino. Firmy si mezi sebou vyměňovaly kontakty, a tak mohly jednoho člověka podvést několikrát, pokaždé však pod záštitou jiné značky.

Podvodníky pomohly dopadnout řádové sestry z Malagy. Ty se měly stát dalšími oběťmi. Podvodníci je kontaktovali a požadovali platbu za inzerci. Jeptišky však odmítly zaplatit za službu, kterou si neobjednaly, a obrátily se na policii.

Díky nim pak v březnu minulého roku začalo vyšetřování. Postupně bylo pozatýkáno celkem 212 pachatelů, kteří touto cestou okradli na 7 000 obětí, na nichž vydělali sedm miliónů eur (téměř 190 miliónů korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám