Hlavní obsah

Známý ruský básník Jevtušenko upadl a musel být hospitalizován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Nejznámější žijící ruský básník Jevgenij Jevtušenko musel být v neděli po blíže neupřesněném pádu hospitalizován. Jednaosmdesátiletého autora přijali do nemocnice v Rostově na Donu, potvrdili pro agenturu Interfax ruští představitelé. Lékaři jsou prý s jeho zdravotním stavem - s přihlédnutím k jeho věku - spokojeni.

Foto: Patr Hloušek, Právo

Jevgenij Jevtušenko

Článek

Podle serveru LifeNews leží Jevtušenko na jednotce intenzivní péče. K pádu došlo údajně poté, co navštívil v sobotu večer koncert.

Jevtušenko jako básník poststalinské generace, též filmař a publicista, nejdříve sympatizoval s komunisty, později se postavil proti nim. Byl jedním ze symbolů „doby tání" v 60. letech minulého století, protestoval proti vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968 i proti nucené emigraci Alexandra Solženicyna.

V roce 1997 představil v Praze román Neumírej před smrtí o pokusu o převrat v Sovětském svazu v roce 1991. Žije střídavě v Moskvě a v oklahomské Tulse. Jeho díla byla přeložena do několika jazyků a prodaly se jich milióny výtisků po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám