Hlavní obsah

Příměří se na východě Ukrajiny dál porušuje

Kyjev
Aktualizováno

Příměří na východě Ukrajiny, jehož třídenní prodloužení v pátek oznámil ukrajinský prezident Petro Porošenko a proruští povstalci s ním souhlasili, se dál porušuje. Jako doposud se z toho obě strany vzájemně obviňují. Informují o tom ukrajinské a ruské agentury.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská armáda dobyla zpět kontrolní stanovištěVideo: Reuters

 
Článek

Šéf ukrajinského Střediska pro vojenská a politická studia Dmytro Tymčuk podle agentury Ukrinform sdělil, že separatisté v noci na sobotu opět ostřelovali z minometů pozice vládních sil na letišti v Kramatorsku. Kromě toho se terčem minometné a granátometné palby staly v Doněcké oblasti i dva opěrné body armády. Střelba si nevyžádala žádné oběti na životech.

Na druhé straně jeden z vůdců doněckých povstalců Miroslav Ruděnko, citovaný agenturou Interfax, potvrdil, že pokračují bojové operace v Kramatorsku. Kromě toho obvinil ukrajinskou armádu, že zastavila palbu u města Krasnyj Lyman a řeky Severní Doněc jen proto, aby mohla převést své jednotky na druhý břeh.

Ruděnko prý také citoval prohlášení hlavního velitele doněckých vzbouřenců Igora Strelkova, že palba nebude zastavena, "dokud ukrajinské ozbrojené síly nestáhnou své jednotky na deset kilometrů od místa dislokace a nezastaví přesuny své techniky".

Agentura RIA Novosti s odvoláním na nejmenovaného mluvčího vedení samozvané "Doněcké lidové republiky (DLR)" napsala, že se dnes vzbouřencům vzdala bez jediného výstřelu další jednotka ukrajinské armády umístěná v Doněcku.

Reklama

Výběr článků

Načítám