Hlavní obsah

Putin vyrazil poprvé od anexe na Krym

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sevastopol
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl v pátek odpoledne na Krym. V Sevastopolu se zúčastnil námořní a letecké části vojenské přehlídky na počest Dne vítězství - konce druhé světové války. Putin přicestoval na ukrajinský poloostrov poprvé od doby, co Rusko v březnu Krym anektovalo.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin s ministrem obrany Sergejem Šojgu (vlevo) a velitelem Černomořské flotily kontradmirálem Alexandrem Vitkem

Článek

Připojení tohoto regionu k Rusku vedlo k růstu napětí mezi Moskvou a Kyjevem a zároveň k největšímu vyostření vztahů mezi Moskvou a Západem od studené války.

Kyjev také Putinovu páteční cestu odsoudil. Nazval ji „hrubý narušením ukrajinské suverenity”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V krymském Sevastopolu se konala vojenská přehlídkaVideo: Reuters

Dopoledne ruský prezident pronesl projev na Rudém náměstí v Moskvě, kde se u příležitosti Dne vítězství konala velká vojenská přehlídka.

O situaci na Ukrajině přitom Putin nemluvil, soustředil se na zdůraznění ruského vlastenectví a ruských zásluh o vítězství nad nacismem. Ocenil „železnou vůli sovětského lidu“, která zachránila Evropu od otroctví. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám