Hlavní obsah

Sebevražedné útočníky z Volgogradu identifikovali, byli z Dagestánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruští vyšetřovatelé identifikovali muže, kteří v prosinci spáchali pumové útoky na nádraží a v autobuse ve městě Volgograd. Ruský protiteroristický výbor ve čtvrtek uvedl, že se jedná o Askera Samedova a Sulejman Magomedova.

Foto: Stringer, Reuters

Výbuchem zničený trolejbus ve Volgogradu.

Článek

Policie v souvislosti s útoky, při nichž zemřelo 34 lidí, zatkli bratrskou dvojici Magomednabiho a Tagira Batirovových. Jsou podezřelí, že atentátníkům s cestou do Volgogradu pomáhali.

Celá čtyřčlenná skupina pocházela z Dagestánu na severu Kavkazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch na nádraží ve Volgogradu zachycený městskou kamerouVideo: Reuters

Ruské úřady už dříve uvedly, že za útoky stojí teroristé, kteří se cvičili na Kavkaze, a nedávno se pak k útokům přihlásila organizace Vilájat Dagestán (Provincie Dagestán), která je součástí radikální irácké organizace Ansar as-Sunna. Ta je napojena na síť Al-Káida. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Islamisté popisují, jak vyrobili výbušniny použité při útocích ve VolgograduVideo: Reuters

Nepotvrdily se dřívější mediální spekulace o totožnosti útočníků. Agentura RIA Novosti původně z útoku na volgogradském nádraží vinila zhruba 30letého Pavla Pečonkina, který před časem odešel z domova ve Volžsku a přidal se k islamistům na Kavkaze. [celá zpráva]

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám