Hlavní obsah

Mladá Češka se utopila v Rakousku

Vídeň
Aktualizováno

Na vodáckém výletě na jihu Rakouska zemřela ve čtvrtek odpoledne 21letá Češka. Spolu s další ženou se plavila na rozbouřené řece na nafukovacím kajaku pro dva, který se převrátil. Druhá vodačka se zachránila, napsala agentura APA.

Článek

Neštěstí se stalo na řece Salza nedaleko hornoštýrské obce Palfau. Obě ženy patřily ke čtyřicetičlenné turistické skupině, nešlo tedy o studentky gymnázia, jak uváděly první informace rakouských úřadů.

Člun s dvěma ženami se podle APA převrátil v blízkosti mostu. Zatímco jednu z nich zachránili další vodáci, druhá uvízla nohama pod kmenem stromu a zůstala pod hladinou. Vyprostit se ji podařilo až po třech hodinách.

Ganser označil počínání žen za lehkovážnost, protože v řece protéká kvůli dešťům mnohem víc vody, než je obvyklé. „Při tomto vysokém stavu vody je docela nebezpečné se plavit na dvoumístném člunu. U těchto člunů nemusíte mít na rozdíl od těch větších povolení, což je problematické.“

Podle hasičů není jasné, zda se výlet na lodi uskutečnil pod vedením průvodce. Skupina vodáků si podle všeho nafukovací člun přivezla s sebou na místo, kde tábořila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám