Hlavní obsah

Dva vězni ve Francii uprchli na kolech, dozorci v té době demonstrovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Jízdní kola zvolili dva vězni jako nástroj útěku z věznice Meaux-Chauconin blízko Paříže. „Uprchli na kolech,” informovala v pondělí agentura AFP. „Jak originální,” ocenil pařížský tisk; první zprávy dokonce hovořily o cestě na svobodu za pomoci kajaku či kanoe.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vedení věznice se sice zdrželo oficiálního vyjádření, ale podle zdrojů z justice a odborů byli oba vězni blízko konce svých trestů, a tak měli povolené i aktivity mimo věznici v rámci příprav na návrat do společnosti. "Odjeli v 8:30 a před polednem chyběli při nástupu. Vzdálili se bez upozornění, což se považuje za útěk," objasnil Gérald Ferjul z odborového svazu pracovníků v justici.

Shodou okolností se během dopoledního sportování vězňů dozorci nacházeli na odborářské demonstraci před místní prefekturou, aby protestovali proti podmínkám bezpečnosti práce ve věznicích, konkrétně proti zákazu systematických prohlídek vězňů s vysvlékáním donaha.

Předchozí pozoruhodný útěk z francouzské věznice měl na svědomí známý lupič Redoine Faïd, který si v půli dubna prorazil cestu na svobodu přes několik vězeňských vrat za pomoci trhaviny. Dopaden byl koncem května.

Reklama

Výběr článků

Načítám