Hlavní obsah

Policie zabrala Italovi majetek za 33 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie ve středu zabavila jedinému člověku peníze a majetek za rekordní částku 1,3 miliardy euro (asi 33,6 miliard korun). Byl jím sicilský energetický magnát Vito Nicastri, údajně napojený na šéfa mafiánské organizace Cosa Nostra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italskému magnátovi zabavila policie majetek v hodnotě 33,6 miliardy korunVideo: Reuters

 
Článek

Sedmapadesátiletý obchodník s větrnou a solární energií přezdívaný "pán větru" je vyšetřovaný pro daňové podvody a nesmí opustit své trvalé bydliště na západě Sicílie.

Vyšetřovatelé mu zabavili 43 společností a také dalších 98 nemovitostí v Lombardii, Laziu a Kalábrii. Dále také sedm Nicastrových automobilů a 66 bankovních účtů.

"Je to nádherný den. Kromě toho, že se nám povedlo zabavit majetek v zatím nejvyšší hodnotě, podařilo se nám dostat se k osobě, která je napojená na Mattea Messinu Denara," pochvaloval si akci vyšetřovatel speciálního úřadu pro boj s mafií Arturo de Felice. Denaro je považován za šéfa organizace Cosa Nostra.

Foto: DIA, Reuters

Vito Nicastri

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám