Hlavní obsah

Cestující museli ve sněhu tlačit trolejbus

Právo, ivi (Bratislava)
Budapešť

Pokud se v Maďarsku chtějí lidé v zimním období svézt městskou hromadnou dopravou, musí občas přiložit ruce k dílu. Ve středu byli ve městě Szeged nuceni vystoupit z trolejbusu, který uvízl na zasněžené a namrzlé vozovce. Společně pak trolejbus tlačili, aby mohli pokračovat v jízdě.

Foto: Blikk.hu

Lidé v Szegedi museli trolejbus tlačit.

Článek

„Sněžení z posledních dnů způsobilo opakovaně problémy v hromadné dopravě. Ve třiceti až čtyřiceti případech vozidlo nedokázalo pokračovat v jízdě,“ řekl deníku Blikk Krisztián Zombori, technik dopravního podniku města Szeged.

Zombori vysvětlil, že zmíněný trolejbus pravděpodobně musel neplánovaně zastavit v místě, kde v troleji není proud.

„V místech, kde se křižuje vedení, jsou asi 60centimetrové části, v nichž není proud. Řidiči o nich vědí, ale ve špatných povětrnostních podmínkách jsou někdy nuceni zastavit i na těchto místech. V takové situaci mají cestující na výběr: buď počkají ve voze na záchranu, nebo přiloží ruce k dílu a protlačí trolejbus přes kritickou část,“ dodal Zombori.

Reklama

Související články

Příští týden se oteplí, alespoň na nulu

Mrazivé počasí posledních dnů by mělo podle výhledu meteorologů skončit v příštím týdnu. Podle předpovědi se poměrně výrazně oteplí a odpolední maximální...

Výběr článků

Načítám