Hlavní obsah

Na potopené lodi byla vnučka ženy z Titaniku, píseň z filmu hrála na palubě

V jedné z restaurací na potopené výletní lodi Costa Concordia hrála ve chvíli nárazu na útes ústřední píseň z filmu Titanic My Heart Will Go On od Céline Dion. Britským médiím to řekl Švýcar Yannic Sgaga. Srovnání s nejslavnější ztroskotanou lodí přišlo poté, co vyšlo najevo, že na Concordii jela Valentina Capuano, vnučka ženy, která byla v roce 1912 zachráněna z potápějícího se Titaniku.

Foto: ČTK/AP

Převrácená Costa Concordia u italského ostrova Giglio

Článek

Sgaga uvedl, že píseň slyšel se svým bratrem Kevinem na palubě Costy Concordie. "Obrázky z Titaniku jsou realističtější, než si kdo umí představit," popsal v souvislosti s následnou evakuací.

Dodal ale, že neschopnost posádky italské lodi se nedá srovnat s dobře probíhající evakuací Titaniku. Alespoň s tou zfilmovanou.

"Kromě kuchyňského personálu nám nepomáhal žádný člen posádky. Kromě jednoho mladíka jsem u záchranných člunů neviděl žádného námořníka," dodal Sgaga.

Píseň z filmu Titanic My Heart Will Go On

Na palubě byla vnučka ženy z Titaniku

V úterý vyšlo najevo, že mezi cestujícími na Costě Concordii byla i Valentina Capuanová, jejíž babička cestovala na legendárním Titaniku. Právě tato informace vedla Sgagu k tomu, že si na píseň vzpomněl.

Capuanová řekla, že celou dobu doufala, že bude zachráněna stejně jako její babička. "Bylo to, jako by se historie opakovala. Strašné. Byla jsem v šoku," citovala ji agentura AFP. Na výletní lodi cestovala se svým snoubencem, bratrem a jeho přítelkyní.

Její babička jela na Titaniku se svým bratrem, který zachráněn nebyl.

Foto: Profimedia.cz

Vrak Titanicu ze stejnojmenného filmu

Zatímco na Costě Concordii se zachránila drtivá většina lidí, obětí je potvrzeno 11, na Titaniku více než polovina cestujících a členů posádky zemřela. Zachráněno bylo 706 z 2223 lidí na palubě.

Foto: ČTK/AP

Satelitní snímek ostrova Giglio V jeho dolní části lze vidět ztroskotanou loď.

Reklama

Výběr článků

Načítám