Hlavní obsah

Zaměstnance amerického velvyslanectví v Paříži vyděsila poštovní zásilka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Dva zaměstnanci amerického velvyslanectví v Paříži museli být v pátek ošetřeni v nemocnici. Panovalo podezření, že se mohli přiotrávit poté, co otevřeli podezřelý dopis. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na francouzskou policii. Test ale ukázal, že dopis byl neškodný. Původně se uvádělo, že se přiotrávili tři zaměstnanci.

Článek

Zaměstnanci se totiž po kontaktu s podezřelým dopisem necítili dobře, řekl francouzský policejní důstojník, kterého AP citovala.

Mluvčí francouzské soudní policie sdělil, že k americkému velvyslanectví byla dopravena mobilní laboratoř, aby jedovaté látky analyzovala, napsala ČTK. "Dopis analyzovali chemici. Oba zaměstnanci, kteří přišli se zásilkou do styku, byli prohlédnuti lékaři v pařížské nemocnici Hotel Dieu," sdělil mluvčí velvyslanectví Paul Patin. První výsledky šetření ukazují, že dopis byl neškodný.

Velvyslanectví zatím neví, odkud dopis přišel či co na něm bylo podezřelého.Nebylo uvedeno ani to, zda šlo o Američany nebo místní zaměstnance.

Úředník amerického velvyslanectví agentuře Reuters řekl, že budova nebyla evakuována. V minulosti se objevilo několik případů, kdy byly do pošty vloženy bakterie antraxu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám