Hlavní obsah

Pacienty maďarské psychiatrické kliniky nutili ošetřovatelé k sexu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Ošetřovatelé z psychiatrické léčebny ve městě Kiskunhalas na jihovýchodě Maďarska nutili pacienty k sexu mezi sebou. Jak ve středu informoval deník Blikk, maďarská policie už zadržela dva ošetřovatele.

Foto: Profimedia.cz

Maďarská policie. Ilustrační foto

Článek

O praktikách v psychiatrickém ústavu informovaly policii dvě ošetřovatelky, které byly svědky nepřípustného zacházení s pacienty.

V ústavu podle výpovědí ošetřovatelek panovaly nepředstavitelné poměry. “Někteří ošetřovatelé dávali pacientům cigarety jako odměnu za to, když orálně uspokojili spolupacienty. Nebylo výjimkou, že jim nedávali ani jíst a pít,” uvedla ošetřovatelka Éva, která vypovídala na policii.

Ošetřovatelé využívali faktu, že na uzavřené oddělení mohla vstoupit pouze předem nahlášená návštěva. Tím bylo vyloučeno případné odhalení těchto praktik ze strany příbuzných.

Ošetřovatelka Judita řekla policii, že někteří ošetřovatelé pořádali s pacienty doslova sexuální show. “Bez přestání nutili pacienty, aby měli sex mezi sebou před zraky ostatních. Když odmítali, bili je a kopali,” řekla.

Poté, co obě ošetřovatelky vypovídaly na policii, dostalo se jim anonymních výhrůžek, že jim budou na dům hozeny zápalné lahve.

Vedení ústavu se k případu zatím nevyjádřilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám