Hlavní obsah

Nálet na nemocnici v Halabu má 50 obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halab

Počet obětí středečního náletu na nemocnici v syrském Halabu vzrostl na padesát, uvedla v pátek organizace Lékaři bez hranic, která nemocnici podporovala. Mezi mrtvými je šest zdravotníků, uvedla agentura AP.

Foto: Abdalrhman Ismail, Reuters

Trosky nemocnice al-Kuds v Halabu zasažené při náletu.

Článek

Již ve čtvrtek záchranáři varovali, že počet mrtvých může stoupat s tím, jak se odklízejí trosky. [celá zpráva]

Lékaři bez hranic tvrdí, že nálet na nemocnici Al-Kuds ve čtvrti, kterou drží rebelové, zničil jedno z posledních míst v Halabu, „kde ještě šlo nalézt lidskost“. Zhruba čtvrt miliónu lidí v oblastech ovládaných rebely hrozí, že budou ponecháni bez jakékoli lékařské péče, varovala organizace.

Ve městě probíhají tvrdé, v pátek zasáhl další nálet jiné zdravotnické zařízení. [celá zpráva]

Ve vládou kontrolované části města byl zasažen minometným granátem ruský konzulát. Exploze nikoho nezranila. Další tři granáty dopadly u plotu. Rusko útok odsoudilo a uvedlo, že je přesvědčeno, že šlo o akci Fronty an-Nusra napojené na Al-Káidu.

Podle syrských vládních médií si ostřelování mešity Mall Chán na severu města, které mají pod kontrolou vládní síly, vyžádalo patnáct mrtvých a 30 zraněných.

Reklama

Výběr článků

Načítám