Hlavní obsah

Do lidí v Jeruzalémě najel další řidič

Jeruzalém
Aktualizováno

Do skupiny lidí na tramvajové zastávce ve východním Jeruzalémě najel ve středu se svým autem řidič a zabil jednoho člověka. Policie ho zastřelila. Úřady hovoří o podezření na teroristický útok, za poslední dva týdny už druhý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v Jeruzalému najel do skupiny lidí na zastávceVideo: Reuters

 
Článek

Incident se stal jen pár hodin po nových střetech Palestinců s policií nedaleko místa, kde před dvěma týdny jeden Palestinec najel autem do skupiny lidí na tramvajové zastávce a zabil ženu a malé dítě. [celá zpráva]

Policejní mluvčí Micky Rosenfeld uvedl, že vůz srazil 13 lidí. Jeden později zemřel v nemocnici. Několik lidí bylo zraněno vážně.

Foto: Ronen Zvulun, Reuters

Policie útočníka zastřelila.

Řidič pak z auta vystoupil a začal na lidi útočit železnou tyčí. Následně ho policie zastřelila.

Podle izraelských médií pocházel muž z uprchlického tábora na východ od města, ale oficiálně potvrzeno to zatím nebylo.

Napětí narůstá

Napětí mezi Palestinci a Izraelci v poslední době narůstá. Obětí násilností se stal i židovský aktivista Jehuda Glick, který prosazoval, aby byl zrušen omezený přístup nemuslimům na Chrámovou horu. Neznámý útočník ho postřelil.

Glick stále bojuje v nemocnici o život. Izrael nechal v reakci nakrátko poprvé po půl století uzavřít mešitu Al-Aksá na Chrámové hoře ve východním Jeruzalémě, který Palestinci považují za hlavní město svého budoucího svrchovaného státu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám