Hlavní obsah

Objímání a doteky. Video ukazuje schůzku Weinsteina s podnikatelkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kauza sexuálního obtěžování kdysi mocného producenta Harveyho Weinsteina má další pokračování. Ze znásilnění ho nařkla americká podnikatelka Melissa Thompsonová, která se s ním pracovně sešla v roce 2011. Na veřejnost se dostal videozáznam ze schůzky, na které mu nabízela analytické služby svého start-upu. Jednání prý nahrávala jako součást prezentace. Záznam se podařilo získat televizi Sky News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Melissa Thompsonová zveřejnila videozáznam z pracovní schůzky s Harveym Weinsteinem v roce 2011Video: Novinky/AP

 
Článek

Schůzka se uskutečnila v září roku 2011 v New Yorku v kancelářích Weinstein Company. Na záznamu je vidět Weinsteinovo nevhodné chování. Tehdy osmadvacetiletou Thompsonovou objímá, dotýká se jí a během rozhovoru trousí narážky se sexuálním podtextem.

Thompsonová televizi Sky News sdělila, že když dorazila do pobočky Weinstein Company, očekávala setkání s marketingovým týmem. Místo toho video ukazuje, že Weinstein dorazil sám a nařizuje, aby je během jednání nikdo nerušil, a dokonce jde tak daleko, že chce, aby byly dveře zamčené.

Schůzka je pracovní, během ní je Weinstein zaujat produktem společnosti a podrobně o něm diskutují, ovšem současně Thompsonovou „vykolejí“ dotazem typu: „Mohu s vámi flirtovat?“ a pohladí ji po zádech. Na to podnikatelka odpovídá: „Ummm, uvidíme, trochu.“

Foto: Melissa Thompson, ČTK/AP

Narážkami se sexuálním podtextem ji často vykolejil.

Televize Sky News se podnikatelky ptala, zda nemá dojem, že by Weinsteina svým chováním mohla povzbuzovat a flirtovat s ním, až by se jí to vymklo z rukou. Thompsonová totiž tvrdí, že ji Weinstein pár hodin po pracovní schůzce znásilnil v přilehlém hotelu.

Producent ale jakýkoliv nechtěný sexuální kontakt odmítá.

Nechtěla prý jednání pokazit

„V žádném případě jsem ho nijak úmyslně nepovzbuzovala. Myslím, že to byla kombinace důvěry a naivnosti, která je vidět na tom záznamu,“ tvrdí s tím, že nechtěla jednání pokazit. Je přesvědčená, že si s ní Weinstein pohrával.

„Myslím, že od samého začátku se mnou hrál hru na kočku a myš, aby zjistil, jak daleko mě může zatlačit a jak budu reagovat. Kde jsou mé silné stránky a kde může zatlačit,“ řekla.

Na konci setkání se Weinstein dohodl s Melissou Thompsonovou, aby se setkali v lobby hotelu Tribeca Grand. Podnikatelka tvrdí, že si myslela, že je to schůzka, během níž by se mohla uzavřít dohoda.

Foto: Melissa Thompson, ČTK/AP

Harvey Weinsteinse se na pracovní schůzce podnikatelky Melissy Thompsonové dotýkal.

Sky News zdůraznila, že za video Thompsonové nic nezaplatila, podnikatelka si prý o žádné peníze neřekla. Thompsonová se v poslední době věnuje prosazování programů na léčbu plodnosti a jejich proplácení ze zdravotního pojištění. Zastupuje také pacienty s onkologickými onemocněními, jí samotné byla nedávno diagnostikována rakovina.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám