Hlavní obsah

Kvůli tornádům přišlo v Texasu o život nejméně pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Nejméně pět lidí přišlo o život kvůli sérii tornád v americkém státě Texas. S odvoláním na policii o tom informují místní média. Bilance obětí ale zřejmě není konečná. Oblastí východně od Dallasu se v sobotu odpoledne a večer místního času přehnala nejméně tři tornáda. Střed Spojených států postihly záplavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Texasem se prohnalo tornádoVideo: AP

 
Článek

Nejvíce zasaženo je město Canton, které leží asi sto kilometrů východně od Dallasu.

Podle šéfa místních hasičů se zřejmě najdou ještě těla dalších obětí. Řádění tornád si vyžádalo nejméně pět desítek zraněných.

Podle amerických médií tornáda zničila řadu domů v okresech Henderson, Van Zandt a Rains. Policie uzavřela dálnice v celé oblasti, meteorologové totiž hlásí možný výskyt dalších tornád. Navíc tornáda, která se oblastí již přehnala, převracela na dálnici auta.

Státy Oklahoma a Missouri zasáhly prudké deště. Pršet začalo už v pátek a na mnoha místech voda zaplavila domy a silnice. Popadané stromy mnohde přerušily elektrické vedení. Guvernéři obou zasažených států už vyhlásili mimořádný stav. Meteorologové déšť předpovídají i na neděli.

Reklama

Související články

Americký středozápad zasáhlo 22 tornád

Několik států amerického středozápadu zasáhla v úterý série tornád. Nejméně tři lidé při tom přišli o život, informovala televize CNN. Meteorologové varují, že...

Výběr článků

Načítám