Hlavní obsah

Vrah televizní reportérky a kameramana natočil video své střelby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vrah reportérky a kameramana americké televize WDBJ se k svému činu přiznal ještě v době, když unikal policii. Navíc si svůj zločin natočil a záběry z něj zveřejnil. Jednačtyřicetiletý černoch Vester Lee Flanigan na Twitteru ohlásil, že reportérku zastřelil, protože pronášela rasistické poznámky, a kameramana zase proto, že si na něj jednou stěžoval. Uvedl to server list The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrah reportérky střelbu natočil na video

 
Článek

Flanigan před časem pro televizi také pracoval, ale byl propuštěn, údajně proto, že se choval podivně a s nikým nevycházel.

Čtyřiadvacetiletou reportérku Alison Parkerovou a kameramana Adama Warda zastřelil v přímém televizním vstupu před nákupním střediskem.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelec zabil reportérku a kameramana v přímém přenosu

Flanigan z místa činu uprchl a zatímco ujížděl policii, vysvětlil svůj šokující čin na sociálních sítích Facebook a Twitter. Parkerová podle něj pronášela rasistické poznámky. Televize ale stížnost - zřejmě jeho - přesto odmítla a zaměstnala ji.

S Wardem zase Flanigan jednou točil reportáž, ale nepohodli se a kameraman si na něj stěžoval. Není zcela jasné, k čemu konkrétně mezi nimi došlo, poznamenal The Daily Mail.

Zpravodajská televize ABC News oznámila, že od pachatele obdržela zhruba dvě hodiny před útokem dlouhou faxovou zprávu, ve které se Flanagan svěřuje s "frustrací černocha a homosexuála".

Poslední kapkou pro něho prý byla nedávná rasisticky motivovaná hromadná vražda v kostele v Charlestonu, kde přišlo o život devět osob tmavé pleti. Flanagan si stěžoval, že sám byl diskriminován, sexuálně napadán a zesměšňován ve své práci.

Střelbu si natočil

Vrah nejenže své oběti zastřelil v přímém přenosu, ale také si střelbu natočil a záběry z ní rovněž zveřejnil ještě, než ho policie stačila dopadnout. Na snímcích je vidět, jak se Flanigan ke svým obětem přibližuje, je vidět zbraň a vyděšený obličej mladé reportérky v posledních vteřinách jejího života.

Příspěvky na Flaniganově twitterovém účtu byly posléze zablokovány.

Foto: WDBJ7/Handout , Reuters

Vester Lee Flanagan byl z televize propuštěn.

Flanigan nejprve střílel po kameramanovi, než zbraň obrátil proti Parkerové. Postřelil i Vicki Gardnerovou, s kterou Parkerová vedla v přímém vstupu rozhovor.

Foto: WDBJ7/Handout, Reuters

Zastřelení reportéři

Vrah z místa činu uprchl a na nedalekém letišti si pak pronajal auto, které policie vystopovala na dálnici. Zhruba o tři hodiny později policisté Flanigana dostihli. Sjel s vozem ze silnice a postřelil se. Utrpěl velmi vážné zranění, na které v nemocnici zemřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám