Hlavní obsah

Znásilněná jedenáctiletá Paraguayka porodila, potrat jí nedovolili

Asunción

V Paraguayi porodila teprve jedenáctiletá dívka, které úřady nedovolily potrat, informoval v pátek server BBC. Dívka otěhotněla po znásilnění. Z něj úřady podezřívají jejího nevlastního otce, který obvinění popírá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Holčička přišla na svět po císařském řezu a je v pořádku, stejně jako jedenáctiletá rodička. „Matka se zotavuje,“ řekl doktor Mario Villalba a dodal, že novorozeně vážilo 3,55 kilogramu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Případ dívky znásilněné, když jí bylo teprve deset roků, vyvolal protesty i v zahraničí. Paraguay se dočkala kritiky na půdě OSN a také od organizace Amnesty International, která poukazovala na nelidské zacházení s dívkou, jejíž tělo ještě není úplně vyvinuté a připravené na mateřství.

Úřady převážně katolické Paraguaye přesto potrat zamítly. Podle sdělení ministerstva zdravotnictví by interrupce připadala v úvahu, pouze kdyby bylo zdraví rodičky v ohrožení, což nebyl tento případ. [celá zpráva]

Porodník Villalba poukázal na to, že v nemocnici v hlavním městě Asunciónu nyní čeká porod několik dalších teenagerek včetně dvou dvanáctiletých. „Bojují,“ prohlásil Villalba a dodal, že změnu může přinést jen postupné vzdělání společnosti. „Nic jiného dělat nelze,“ podotkl.

Ze znásilnění dívky je obviněn její 42letý nevlastní otec, který ve vazbě čeká na soud. Obvinění popírá. Také matka byla obviněna, a to z nedbalosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám