Hlavní obsah

V USA se letos poprvé popravovalo, injekci dostal veterán z Vietnamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jackson

Ve státě Georgia se v úterý uskutečnila první poprava ve Spojených státech v tomto roce. Popraven byl 66letý veterán z Vietnamu Andrew Brannan, který byl v roce 1998 odsouzen za zastřelení šerifova náměstka během silniční kontroly, oznámily agentury Reuters a AP.

Foto: Reuters

Andrew Howard Brannan

Článek

Brannanovi byla ve státní věznici v Jacksonu podána smrtící injekce a ve 20:33 místního času (2:33 SEČ) byl prohlášen za mrtvého.

Poprava se uskutečnila poté, co nejvyšší soud USA zamítl žádost obhájců odsouzeného o její zrušení z důvodu psychické nemoci, kterou odsouzený údajně trpěl následkem vojenské služby.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Brannan v lednu 1998 zastřelil 22letého šerifova pomocníka Kyla Dinkhellera, který předtím zastavil jeho vůz kvůli nepovolené rychlosti. V následném incidentu, který zachytila videokamera, Brannan klel, tančil na ulici a provokoval šerifova pomocníka ke střelbě. Nakonec na něj sám zaútočil a vypálil do jeho těla devět ran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám