Hlavní obsah

Patnáctiletý zabiják z Marysvillu si své oběti pozval prostřednictvím SMS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marysville

Patnáctiletý Jaylen Fryberg, který v jídelně na střední škole Marysville Pilchuck High School v americkém státě Washington před týdnem zastřelil dva spolužáky a pak obrátil zbraň proti sobě, pozval své oběti na oběd esemeskami.

Foto: ČTK/AP

Jaylen Fryberg

Článek

„V jídelně, tou dobou plné lidí, přistoupil ke stolu, kde sedělo přibližně deset jím pozvaných lidí, a nečekaně vytáhl zbraň. Smrtelně postřelil dívku a zranil další čtyři 14leté studenty. Jedna studentka pak zemřela v neděli večer,“ řekl v Marysville místní šerif.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stanice CNN upozornila, že Fryberg poslal krátce před činem zprávu také své bývalé přítelkyni, a to i s fotkou, na níž drží zbraň. Podle některých médií napsal útočník i rodičům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé nosí ke škole v Marysvillu květinyVideo: Reuters

Tři zranění, z toho dva bratranci střelce, jsou nadále v nemocnici. Stav dvou z nich je kritický a stav jedné osoby je vážný.

Motiv střelby 15letého Fryberga po spolužácích je stále nejasný. Jeden ze svědků minulý týden tvrdil, že střelec se zlobil na dívku, která s ním nechtěla jít na schůzku. Fryberg střílel ze zbraně, kterou legálně vlastnil jeho příbuzný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám