Hlavní obsah

Matka zabila čtyřletého syna, myslela si, že je homosexuál

– Portland

Pětadvacetiletá Američanka Jessica Dutroová ve čtvrtek byla uznána v oregonském okrese Washington vinnou z vraždy svého čtyřletého syna Zacharyho. V srpnu 2012 ho utloukla k smrti, protože si myslela, že je homosexuální.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dutroová ho bila tak silně, až zkolaboval. Proto zavolala policii. Po převozu do nemocnice lékaři zjistili, že má silné podlitiny na břiše. Vnitřní zranění byla velmi vážná, měl protržená střeva, takže o dva dny později zemřel.

Dutroová, která žila v útulku pro bezdomovce, se na Facebooku svěřila svému příteli Brianu Canadymu, že si myslí, že její syn je gay, což ji silně popuzovalo. „Chodí a mluví tak. Fuj,“ napsala. Vyzvala přítele, aby s chlapcem něco dělal.

Porota podle serveru 9MSN rozhodla o vině za pouhou hodinu. Přispělo k tomu i svědectví dnes devítileté dcery obviněné. Ta popsala, jak matka a Canady mlátili Zacharyho, dokud neumřel, protože neposlouchal. Vypověděla, že často byla bita i ona a její dvojče.

Canady byl zproštěn obvinění z vraždy, protože svědčil proti Dutroové. Je stíhán za zabití a hrozí mu až 25 let. Přiznal se, že chlapce kopl do podbřišku, když se obouval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám