Hlavní obsah

Miss Teen USA někdo sledoval její webkamerou a vydíral ji

Devatenáctiletou Cassidy Wolfovou - Miss Teen USA - údajně neznámý člověk sledoval její vlastní webkamerou a poté ji vydíral pořízenými intimními fotografiemi. Případ vyšetřuje FBI.

Foto: Profimedia.cz

Cassidy Wolfová - Miss Teen USA

Článek

Do počítače dívky se naboural neznámý hacker, který pak bez jejího vědomí pořizoval soukromé fotografie krásky. Případ vyšetřuje FBI a podle listu Los Angeles Times už je na stopě podezřelému.

Serveru today.com Wolfová řekla, že před čtyřmi měsíci dostala e-mail, v němž jí neznámý člověk sděloval, že si s pomocí počítače tajně pořizoval její fotografie v jejím pokoji. Pohrozil, že je zveřejní, pokud Wolfová nesplní jeho požadavky. Co přesně žádal, odmítla miss upřesnit s poukazem na vyšetřování.

Wolfová chce upozorňovat na rizika na internetu

"Ani kontrolka na kameře nesvítila, takže jsem o tom neměla tušení," řekla Wolfová. Sledování se přitom údajně odehrávalo ještě v době, kdy byla neznámou dívkou. Kalifornské finále soutěže Miss Teen USA, tedy o nejkrásnější dívku Spojených států do 20 let, vyhrála počátkem srpna.

Odstrašující film varuje před nástrahami internetu

Společnost Seznam.cz natočila informačně-preventivní film Seznam se bezpečně!, který upozorňuje na rizika spojená s anonymitou na internetu. Velkým problémem, zvlášť v dnešní době sociálních sítí, je množství údajů, které o sobě lidé někdy bezmyšlenkovitě na internetu zveřejňují.

Celý film je postavený na reálných příbězích. V jednom z nich se představil 14letý David, který se spřátelil na internetu s neznámým dospělým mužem. Ten mu nabízel dvoutisícovou úplatu za to, že mu pošle fotky a video s obnaženým tělem. Zachycen je i rozhovor s pedofilem Miroslavem či 16letým Patrikem, který se živil jako dětský prostitut. [celá zpráva]

Královna krásy chce nyní svou popularitu využít k tomu, aby upozornila na příslušná rizika. Zneužití webové kamery je přitom jen jednou z mnoha možností, jak se neoprávněné osoby mohou dostat k soukromým fotografiím. Loni v prosinci byl k deseti letům vězení odsouzen muž, který vykrádal e-mailové schránky amerických celebrit a kompromitující obrázky rozesílal přes internet. Jeho oběťmi se staly například zpěvačka Christina Aguilerová nebo herečky Scarlett Johanssonová a Mila Kunisová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám