Hlavní obsah

Poplach kvůli implantátu zajistil Boeingu 767 doprovod stíhaček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charlotte

V doprovodu dvou stíhaček F-15 přistál v úterý v americkém státě Maine místo až v severokarolínském Charlotte Boeing 767 společnosti US Airways se 179 pasažéry na lince z Paříže. Důvodem byl poplach kolem implantátu jedné z cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo US Airways

Článek

Francouzka kamerunského původu totiž v jednu chvíli podala jednomu z devíti členů posádky lístek, na němž bylo napsáno, že má v těle voperovaný implantát. Právě tato technika patří k nejnovějším trikům sebevražedných útočníků Al-Káida.

Žena, která letěla do USA na 10denní návštěvu, přitom nijak nenaznačila, že by měla mít v těle výbušninu, ani ničím nehrozila.

Lékař na palubě ženu prohlédl a nezjistil žádné stopy po čerstvé jizvě. Ze základny Národní gardy v Massachusetts nicméně vzlétly boeingu vstříc dvě stíhačky a eskortovaly ho na trase, která byla preventivně odkloněna do Bangoru v severovýchodním státě Maine.

Žena je vyslýchána a bude patrně podrobena psychologickému vyšetření. Federální bezpečnostní zdroj později uvedl, že cestujícím nehrozilo žádné nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám