Hlavní obsah

Tucty uprchlých šelem ohrožují obyvatele amerického Ohia

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zanesville

Ze soukromé zoo v Zanesvillu v americkém Ohiu uteklo v úterý asi 48 vzácných šelem. Přibližně dva tucty gepardů, tygrů, lvů, medvědů a vlků se nyní stále potulují po celé venkovské oblasti. Zvířata, jejichž majitel byl nalezen mrtvý, ohrožují místní obyvatele. Zatím však nebyla nahlášena žádná zranění, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Z farmy v Ohiu uteklo 48 nebezpečných šelem - medvědů, tygrů i lvůVideo: Reuters

 
Článek

V úterý kolem půl šesté večer místního času začala na policejní stanici přicházet hlášení, že se kolem dálnice západně od Zanesvillu v Ohiu potulují velké šelmy. Policisté zareagovali na volání vyděšených lidí a na místo vyslali hlídku. Když se blížila k soukromé zvířecí farmě Terryho Thompsona, bylo jasné, odkud zvířata pochází.

Na 40akrovém pozemku našla hlídka bezvládné Thompsonovo tělo, kolem kterého pobíhaly agresivní šelmy z otevřených výběhů a klecí. Policie později s odvoláním na místního starostu oznámila, že Thompson z neznámých důvodů sám zvířatům otevřel klece a následně spáchal sebevraždu.

„Jeden z mých zástupců mi prozradil, že jejich hlídka cestou k Thompsonovu domu zastřelila přibližně asi 25 zvířat. Když se ale střílí všemi směry, je těžké udržet přehled o počtu zastřelených,“ řekl pro agenturu Reuters místní šerif, Matt Lutz.

Zvířata jsou nebezpečná a mohou kohokoli ohrozit

Šerif Lutz má nyní největší starost o to, aby úspěšně ochránil místní obyvatele. Celou oblast kontrolují policejní hlídky a do akce byli povoláni také pracovníci z oddělení pro životní prostředí. Všichni místní lidé byli upozorněni, že by neměli vycházet ze svých domovů a některé školy v oblasti zrušily výuku. Zatím nebyla nahlášena žádná zranění.

„Sestavili jsme něco jako soupis. Mezi zvířaty převažují zejména medvědi grizzly a baribalové. Na seznamu se ale objevili také exotičtí gepardi, lvi a tygři. Je to velmi zlá situace,“ řekl Lutz.

Nikomu nikdy neublížil

Thompson měl podle sousedky Danielly Whiteové problémy se zákonem, což potvrdila i policie. V nedávné době byl totiž propuštěn z vězení. Jeden z místních obyvatel, Bill Weiser, ale nedal na Thompsona dopustit.

„Byl jedinečný. Měl nadhled a na věci se díval jinak. Nevím o tom, že by kdy někomu ublížil. O zvířata se staral velmi dobře,“ řekl agentuře AP Weiser.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám