Hlavní obsah

Žena věznila v řetězech postižené, aby dostala dávky

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Otřesný případ lidské krutosti a hyenismu vyšel náhodně najevo ve Filadelfii. Linda Westonová (50) tam ve sklepě věznila čtyři duševně postižené, tři muže a ženu ve věku od 29 do 41 let, svázané řetězy, zatímco na úřadech vystupovala jako opatrovnice a inkasovala jejich sociální dávky.

Článek

„Bylo to učiněné peklo,“ řekl policejní mluvčí Ray Evers. Ležet ve vlastních výkalech je v neděli našel majitel domu, kterého sousedé upozorňovali na cizí lidi, kteří tam chodili. Když uvolnil řetěz na dveřích od sklepa, spatřil na dekách dvě štěňata a vedle nich čtyři zbídačené lidi s nepřítomným výrazem ve tvářích.

Kromě nádoby s džusem tam neměli žádné jídlo. Podle prvních zjištění mohli být dva z nich takto týráni už 11 let, přičemž cestovali se zatčenou Westonovou z města do města v Texasu a na Floridě. Další dva se dostali do jejího zajetí letos v únoru a se všemi pak přijela do Filadelfie počátkem října.

Westonová si v 80. letech odseděla osm let za to, že na toaletě věznila a k smrti utýrala jistého muže. Policie zatkla i dva její komplice.

Foto: Profimedia.cz

Linda Ann Westonová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám