Hlavní obsah

Pastor brojící proti homosexuálům čelí obvinění ze zneužití chlapců

Atlanta

Atlantský pastor, 57letý Bishop Eddie Long, který vede vlastní Baptistickou misionářskou církev znovuzrození, čelí obvinění, že zneužíval dva mladé chlapce. Long je přitom známý jako velký bojovník proti homosexualitě, uvedla CNN.

Foto: Profimedia.cz

Pastor Eddie Long

Článek

Longa v úterý obvinili 21letý Anthony Flagg a o rok mladší Maurice Robinson, že zneužil soukromého duchovního obřadu a posvětil jejich zaslíbení. Oba se stali jeho duchovními syny. Flagg uvedl, že jejich vztahu zneužil, bral je na výlety přes noc, kde s ním sdíleli ložnici. Vedl je k tomu, aby se s ním líbali, masturbovali a poskytovali mu orální uspokojení. Poslední bod potvrdil i Robinson. Dodal, že Long při obřadu použil i slova Písma. Současně také přiznal, že mu pastor zaplatil školné.

Longův mluvčí Art Franklin obvinění popřel: „Je velmi nešťastné, že někdo s něčím takovým přišel.“

Obvinění kazí image Longovi, jehož církev má 25 000 členů a další mu získávají televizní kázání. Long, který je hvězdou evangelické komunity, zejména afroamerické, a který byl i v Bílém domě, rád vystavuje na odiv svoji muskulaturu. Napsal také knihu „Gladiátor, síla muže“, v níž učí, jak se stát božími bojovníky.

Ženatý pastor, který se se svou první ženou rozvedl, káže především o svatosti svazku muže a ženy a odsuzuje homosexualitu. V roce 2004 vedl v Atlantě pochod proti sňatkům homosexuálů. Jeho vyjádření na vrub homosexuálů a lesbiček posiluje homofobii v afroamerických církvích.

Long ale čelí i dalším problémům. Z charity na pomoc chudým, kterou ustavil, měl největší prospěch on sám. Za čtyři roky si vyplatil na odměnách milión dolarů a pořídil si z ní dům za půldruhého miliónu i luxusní Bentley za 350 000 dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám