Hlavní obsah

Celebrity pomáhaly Haiti s telefonem v ruce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Londýn/Port-au-Prince
Aktualizováno

Na 130 celebrit ze světa filmu, hudby, sportu i politiky se za moderování především hollywoodské hvězdy George Clooneyho zúčastnila v noci na sobotu charitativní akce Naděje pro Haiti.

Foto: Reuters

Madonna zpívá na akci Naděje pro Haiti.

Článek

Podle komentářů by se na pomoc zemětřesením postiženým Haiťanům měly díky této akci, kterou přenášely televize formou telemostů z New Yorku, Los Angeles či Londýna, vybrat desítky miliónů dolarů. Počet potvrzených mrtvých při zemětřesení na Haiti 12. ledna mezitím dosáhl 111 499.

Foto: Mark Davis, ČTK

Jennifer Anistonová a Daniel Craig.

Mezi hudebními vystoupeními Bruce Springsteena, Stevieho Wondera, Madonny, Stinga, Wyclefa Jeana, Beyoncé, Jay-Z či Bona byly promítány hrůzné či dojemné záběry z karibského ostrova, který zničilo 12. ledna silné zemětřesení. Mnohé hvězdy jako herečka Julia Robertsová také vyřizovaly v přímém přenosu telefonické hovory s diváky, kteří se rozhodli darovat peníze.

"Haiti je tragédií, která překonává hranice. Haitský lid potřebuje naši pomoc. Potřebují vědět, že nejsou sami," prohlásil Clooney úvodem dvouhodinového pořadu, který začal v USA v pátek ve 20:00 místního času (dnes 2:00 SEČ). Herec oznámil, že na pomoc Haiti věnuje ze svého jmění milión dolarů. Jeho kolega Leonardo DiCaprio slíbil v tomto pořadu zorganizovaném hudební stanicí MTV totéž.

Počet potvrzených mrtvých přesáhl 110 000

Počet potvrzených mrtvých při zemětřesení na Haiti dosáhl 111 499, sdělilo v pátek večer haitské ministerstvo vnitra. Dosavadní bilance byla 75 000 mrtvých. Odhady konečného počtu obětí hovoří stále o až 200 000 mrtvých.

Ničivé zemětřesení si podle místních úřadů dále vyžádalo zhruba 200 000 zraněných a dva milióny z devíti miliónů obyvatel zůstalo bez střechy nad hlavou. V nouzi se celkem ocitly asi tři milióny lidí. Představitelé OSN uvedli, že do pátku se podařilo distribuovat více než 1,4 miliónu potravinových balíčků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám