Hlavní obsah

Kalifornské letiště se na hodiny zastavilo kvůli lahvím s medem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bakersfield

Kalifornské letiště Meadows Field Airport v Bakersfieldu bylo na několik hodin uzavřeno kvůli obavám, že se jeden z cestujících pokoušel převážet výbušninu. Ačkoliv muž policistům od začátku tvrdil, že se v lahvích nachází pouze med, hmota byla prý pozitivně testována na třaskaviny. O několik hodin později policisté však jen suše konstatovali, že šlo doopravdy o med.

Foto: Profimedia.cz

Meadows Field Airport během úterního uzavření.

Článek

Úterý nebylo tím nejlepším dnem pro letištní kontrolu v Meadows Field Airport v Bakersfieldu. Jen velmi obtížně mohli její členové vysvětlit, proč dvě zavazadla zamířila do karantény, kde je zkoumali experti.

Tamější policejní mluvčí uvedl, že plastové lahve, které převážel zahradník, byly pozitivně testovány na přítomnost explozivních látek, ačkoli pozdější testy ukázaly, že šlo skutečně pouze o med. 

Nervozita a napětí jsou po neúspěšném pokusu odpálit letadlo mířící do Detroitu patrné i na dalších amerických letištích. Letiště Minneapolis-St Paul International Airport v Minnesotě bylo také dočasně uzavřeno poté, co policejní pes upozornil na podezřelé zavazadlo. To se nakonec ukázalo být speciálním letištním zavazadlem, které se dává na pás s dalšími zavazadly, aby se lidem dalo najevo, že už byla všechna zavazadla z letadla vyložena.

K dalšímu problému došlo na letišti Newark International Airport v New Jersey. Tam se zjistilo, že bezpečnostní kamera, která měla monitorovat důležitý koridor, kde v neděli došlo k vážnému porušení bezpečnostních pravidel, ve skutečnosti už šest dní nefungovala. Vytížené letiště muselo být na skoro sedm hodin evakuováno poté, co jeden z pasažérů nahlásil muže jdoucího v opačném směru aniž by byl zkontrolován bezpečnostními pracovníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám