Hlavní obsah

Na vykolejený vlak ve Filadelfii možná někdo střílel

Filadelfie

Vlak, který v úterý vykolejil na sever od Filadelfie, byl těsně před tragédií zasažen neznámým předmětem. V pátek to vyšetřovatelům sdělila asistentka průvodčího. Nehodu nepřežilo osm lidí.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Vykolejený vlak u Filadelfie

Článek

Podle úřadů zaslechla devětatřicetiletá průvodčí, jak se strojvůdce Brandon Bostian baví vysílačkou s jiným strojvedoucím, že jeho vlak „byl zasažen kamenem nebo střelou“. Bostian mu pak řekl, že totéž se stalo i jeho vlaku.

„Okamžitě poté, co průvodčí zaslechla tento rozhovor, vlak se naklonil na stranu,“ uvedl na tiskové konferenci Robert Sumwalt, mluvčí Národního úřadu pro bezpečnost dopravy (NTSB)

Vlak vjel rychlostí přes 170 kilometrů za hodinu, což je více než dvojnásobek povoleného limitu, do ostré zatáčky a vykolejil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři odstraňují následky havárie vlaku ve FiladelfiiVideo: Reuters

Vyšetřovatelé NTSB povolali experty z FBI, aby prozkoumali kruhovou prasklinu v levé části čelního skla lokomotivy, která nevypadá, že by byla způsobená úterní havárií. Vlak byl zasažen chvilku poté, co projel stanicí Severní Filadelfie, asi tři kilometry před vykolejením.

Bostian, který se podle svých slov necítil unavený ani nemocný, uvedl, že poslední, co si pamatuje, je, jak zvoněním signalizoval, že projíždí zastávkou Severní Filadelfie.

Vlak byl před vykolejením na zpáteční cestě na trati New York-Washington-New York.

Mezitím se Joe Boardman, prezident společnosti Amtrak, které vlak patří, omluvil a převzal plnou zodpovědnost za neštěstí, při kterém zahynulo osm lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

U Filadelfie vykolejil vlak, sedm mrtvých

Sedm lidí zahynulo při železničním neštěstí ve Filadelfii na východě USA, kde v úterý pozdě večer tamního času vykolejil vlak jedoucí z Washingtonu do New...

Výběr článků

Načítám