Hlavní obsah

Předvánoční trh v Praze láká na levnější potraviny bez lepku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet lidí s alergií či nesnášenlivostí lepku (celiakií) neustále narůstá, a to doslova rychlostí blesku a napříč všemi věkovými skupinami. Nezbytný a okamžitý přechod na bezlepkovou stravu ale nemusí být pro každého úplně snadný. Od toho je tady Společnost pro bezlepkovou dietu, která lidem pomáhá lépe zvládat tak zásadní změnu v životě. Čtvrtého prosince proběhne v Praze předvánoční trh bezlepkových potravin spojený s bezplatnou poradnou.

Foto: Profimedia.cz

Děti s bezlepkovou dietou se mnohdy cítí ukřivděné, že nemůžou jíst to, co jejich vrstevníci.

Článek

Smyslem trhu není pouze komerční nabídka bezlepkových potravin za ceny výrazně

nižší, než jsou běžně v obchodech. Jde především o to informovat celiaky, alergiky a jejich rodinné příslušníky o široké škále bezlepkových potravin a jejich využití.

Na předvánočním trhu se představí přes 20 výrobců, dovozců a prodejců bezlepkového sortimentu. Trh proběhne 4. prosince 2011 od 10:30 do 14:30 hodin v Toulcově dvoře v Praze 10 - Hostivaři.

Více informací na www.celiak.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Bezlepkové děti se musí hlídat celý život

O alergii na lepek se v nadsázce začíná mluvit jako o epidemii. Neexistuje na ni žádný lék, jen přísná celoživotní dieta. Když se zanedbá, děti přestanou růst...

Výlety a dovolená bez lepku

U koho se projeví celiakie, ten se snadno ocitne v domácím vězení. Pro lidi s touto poruchou není jednoduché vyjet si na výlet nebo na dovolenou. Potřebují...

Výběr článků

Načítám