Hlavní obsah

Nuda v Brně? Ani omylem! Biskupák bude bavit celé léto

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podesáté obsadí kumštýři oblíbené místo po Petrovem, kde se letos uskuteční jubilejní 10. ročník festivalu divadel na Biskupském dvoře Moravského zemského muzea. Přehlídka přinese novinky v podobě spolupráce s dalšími kulturními institucemi a rozšíření programu, takže se diváci můžou od 14. června až do 6. září těšit na koncerty, divadla i tanec. Nuda v Brně tedy letos v létě rozhodně nebude.

Foto: Miroslav Homola, Právo

K předprázdninovým akcím patřil Festival Dokořán pro hudební divadlo. Hrálo se mimo jiné i na nádvoří městského divadla. Například Koncert brněnských nocí se skladbami Zdeňka Merty (vpravo za klávesami) a Stanislava Moši.

Článek

Léto na „Biskupáku“ zahájí čtvrteční generálkou a páteční premiérou inscenace Městského divadla Brno: Romeo a Julie, Tři mušketýři, My Fair Lady (ze Zelňáku), Noc na Karlštejně, Mendel aneb Vzpoura hrášků a Lakomec.

Pomyslnou štafetu předá MdB 22. července Divadlu Bolka Polívky, které uvede od 22. 7. do 3. 8. představení Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho, premiéru letošní sezóny Horská dráha s Jitkou Ježkovou a Milanem Kňažkem, Šest tanečních hodin v šesti týdnech s Chantal Poullain a Martinem Krausem, inscenaci Divadla Studio DVA Sex pro pokročilé s Karlem Rodenem a Janou Krausovou nebo divácký hit The Naked Truth – Odhalená pravda. Divadelní program doplní koncert Ondřeje Havelky s jeho Melody Makers či vystoupení Hany a Petra Ulrychových se skupinou Javory.

Tři večery budou patřit 28. Mezinárodnímu kytarovému festivalu, na kterém se sejdou špičkoví virtuozové, i mladé nadějné talenty. Maraton hudby Brno a F Scéna roztančí nádvoří dvora folklorními tanci ve dnech 10. – 25. 8.  K hostům patří i pražské Divadlo na Vinohradech. To doveze na nádvoří rozhádaný manželský pár v podání Dagmar Havlové a Tomáše Töpfera. Historická komedie Lev v zimě nabízí brilantní dialogy a pohotové konverzační obraty.

Závěr léta bude patřit baletu ND Brno, který pro návštěvníky namíchal osvěžující koktejl z fragmentů klasického i současného repertoáru – například z baletů Labutí jezero, Giselle, Spící krasavice či Bajadéra. Program završí koncert punkové legendy Plastic People of the Universe, kterým Léto na Biskupském dvoře vyvrcholí a zároveň odstartuje připomínky 30 let od Sametové revoluce, které chystá Moravské zemské muzeum.

Prodej vstupenek si zajišťují na svá představení jednotlivé instituce samy, k dostání jsou tedy v Divadle Bolka Polívky či Národním divadle Brno. Lístky na koncert Plastic People of the Universe prodává Moravské zemské muzeum. Na představení MdB a Divadla na Vinohradech, kytarový festival a folklór F Scény kupujte vstupenky v pokladnách Městského divadla Brno či na www.mdb.cz. Kompletní program Biskupského dvora na adrese: www.snip-brno.cz

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám