Hlavní obsah

Skupina Monoskop zve na párty v prázdném pokoji

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva roky po vydání minialba Lalou přichází elektro-akustická formace Monoskop se singlem Místa mýho pokoje. Chladnou atmosféru v něm rozehřívá taneční rytmus rozehrávající párty v prázdném pokoji. Zve do něj hlas zpěvačky Petry Horváthové, která je autorkou textu. Inspiraci nalezla ve svém životě.

Videoklip k písni Místa mýho pokoje

 
Článek

„I když tento text vznikl dříve, než se mi to v životě odehrálo. Takže jsem si jím sama vyvěštila budoucnost,“ vysvětluje Horváthová.

Píseň má premiéru v podobě videoklipu, který kapela natočila vlastními silami. Po Horváthové, která se ujala režie klipu k předchozímu singlu Lalou, usedl do režisérského křesla klávesák a designér Kafes33. K ruce mu byl za kamerou bývalý bubeník kapely Tomáš Bláha. Ústřední roli ve videoklipu ztvárňuje zpěvačka Horváthová, která zúročuje své bohaté herecké zkušenosti.

Tématem videoklipu je samota, kterou nemusí zahnat ani partnerský vztah nebo večírky. Vedle ní se v klipu objevují i herci Jan Jankovský, Alena Dostálová, Ondřej Černý nebo Lukáš Bochníček a mnoho neherců, přátel kapely.

Foto: archiv kapely

Záběr z klipu Místa mýho pokoje kapely Monoskop.

Monoskop dosud spoléhal na vlastní produkční schopnosti, teď se však poprvé rozhodl přizvat k dílu Lukáše Chromka, zkušeného hudebníka a producenta, který pomáhal pilovat zvuk Thomovi Artwayovi i Michalu Hrůzovi.

„Na začátku jsme mu poslali věci, o kterých jsme si mysleli, že mají nějaký potenciál, a on si z nich vybral právě Místa,“ přibližuje zákulisí evoluce singlu zakládající člen Ondřej Ždánský. „Myšlenka zkusit to s producentem tu byla už dřív, jen jsme hledali, koho oslovit, aby to pro nás ani pro něj nebyl krok úplně mimo žánr, a přitom aby to byla zajímavá zkušenost pro obě strany.“

Novou zkušenost by šestičlenná parta z Prahy ráda zopakovala i při přípravě desky, jejíž je singl předzvěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám