Hlavní obsah

RECENZE: Sabati vydali polodesku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The End je název patrně úplně posledního počinu metalové legendy Black Sabbath. Nejedná se ani o řadové album, ani o živák, ani o výběr. Je to polodeska.

Foto: Milan Malíček , .

Ozzy Osbourne

Článek

Poslední sabbatovské oficiální album 13 dopadlo dobře. Poté Ozzy Osbourne prohlásil, že odehrají poslední turné a skončí. Realisticky přiznal, že další album už natočit nezvládají, potřebovali by na to několik let a ty nemají.

Členové Black Sabbath nejsou nejmladší, prošli si velkými osobními problémy a v případě kytaristy i bojem s rakovinou. Proto raději nečekali, vzali to, co už měli, a vydali to pod názvem The End.

Materiál není úplně špatný. Připomíná geniální první desky jako Black Sabbath, Paranoid a Master of Reality, jenže se jim nemůže vyrovnat. Má typický valivý charakter, zkouřený „sweet leaf“ rytmus a nechybí psychotické Ozzyho kvílení, ale není to opravdová deska. Jde o narychlo slepený produkt ze čtyř nových písniček a několika živáků, kterých už dříve vydali nepočítaně. Navíc zmíněné čtyři písničky spadly pod stůl při vybírání tracků na poslední řadovou desku, takže ani samotná skupina je zjevně nepovažuje za kdovíjak geniální.

CD se bude prodávat jen na turné, které začalo v lednu. V Praze máme poslední možnost vidět koncert skupiny Black Sabbath 30. června 2016.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám