Hlavní obsah

Lukemo, bývalý zpěvák kapely Clou, představuje první sólovou skladbu

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lukáš Vyhnal se na hudební scéně pohybuje pod uměleckým jménem Lukemo. Po mnohaletém účinkování u mikrofonu v rockové skupině Clou nyní představuje první sólovou písničku. Jmenuje se Ptám se.

Foto: archív Lukema/Tomáš Třeštík

Lukemo chystá k vydání celé album.

Článek

Lukemo předtím strávil třináct let v kapele Clou, která ukončila činnost po čtyřech vydaných albech v roce 2014. Nyní pracuje sólově.

„Pár měsíců po konci kapely jsem se rozhodl napsat vlastní skladby a pokračovat v hudbě. Konec Clou pro mě byla velká ztráta. Začal jsem psát písničky na klavír s myšlenkou, že je jednou dodělám. Chyběl mi ale někdo, komu bych mohl důvěřovat, mohl si o muzice promluvit, tvořit ji. Jediný, kdo mě z oslovených nevyhodil, byl Matěj Turcer z kapely From Our Hands,” přiznává Lukemo.

Ty, kteří Clou znali, překvapí, že text nové písně je v češtině. „Změna je život. S Clou jsem to odmítal, sólově mi to přišlo jako výzva, se kterou dokážu pracovat a věřit jí. Text písně Ptám se je i prvotina Aleny Rytířové,” vysvětluje Lukemo.

Další plány v rámci sólové dráhy zatím neprozradil, lze ale očekávat, že následující singl vyjde v blízké době.

Skladba Ptám se je ke zhlédnutí ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám