Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mimoni, Dáma ve zlatém a Ostrov lásky

Právo, míš

Po Šmoulech, Simpsonových a dalších mají i Mimoni, žluťoučcí a roztomilí sluhové Grua z filmů Já, Padouch a Já, Padouch 2 svůj vlastní film, jehož jsou hlavními postavami. Helen Mirrenová hraje titulní roli ve filmu Dáma ve zlatém, skutečném příběhu ženy, která se rozhodla usilovat o spravedlnost za každou cenu. Franco Nero hraje v komedii Ostrov lásky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 24. týden

Článek

Mimoni

Trailer k filmu MimoniVideo: CinemArt

Úvod filmu mapuje historický vývoj Mimoňů, v němž vyjde najevo, že tihle dobráci od kosti vidí odnepaměti smysl své existence v posluhování tomu největšímu darebákovi široko daleko. Najednou však žádného nového nadřízeného najít nedokázali a upadli do hluboké deprese. Naštěstí se v jejich středu zjevili tři hrdinové – hrdý Kevin, hladový Stuart a lehce vystresovaný Bob, kteří vyrazili do světa najít nového pána - padoucha...

Mimoni, USA 2015, animovaná komedie, 91 min., režie: Kyle Balda, Pierre Coffin, českém znění: Ivana Chýlková, Jan Vondráček, Jiří Klem, Radka Stupková, David Suchařípa.

Dáma ve zlatém

Trailer k filmu Dáma ve zlatémVideo: Forum Film CZ

Šedesát let po skončení druhé světové války se Maria Altmannová rozhodla získat zpět rodinný majetek, který jí zabavili nacisté. Za svého právního zástupce si vybrala ne příliš zkušeného, ale o to odvážnějšího mladého muže Randyho Schönberga. Spolu se pustili do zdlouhavého a náročného soudního sporu s rakouskou vládou a Nejvyšším soudem USA, který se nakonec stal jedním z nejznámějších restitučních sporů v historii.

Dáma ve zlatém, USA 2015, životopisný, 110 min., režie: Simon Curtis, hrají: Helen Mirrenová, Ryan Reynolds, Katie Holmesová, Daniel Brühl, Tatiana Maslanyová, Charles Dance a další.

Ostrov lásky

Trailer k filmu Ostrov lásky Video: Film Europe

Grebo a jeho těhotná žena Liliane se rozhodnou strávit poklidnou dovolenou v letovisku na Jadranu. Ideální počasí, ideální prostředí, ideální čas pro letní radovánky. Právě ve chvíli, kdy se zdá být vše v naprosté harmonii, se na scéně objeví zapomenutá minulost v podobě charismatické a tajemné Flory.

Ostrov lásky, Chorvatsko / Německo / Bosna a Hercegovina / Švýcarsko 2014, komedie, 90 min, režie: Jasmila Žbaničová, hrají: Ada Condeescu, Franco Nero, Leon Lučev a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám