Hlavní obsah

Kancelář Blaník získala v Plzni zvláštní uznání

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porota festivalu Finále Plzeň udělila o víkendu zvláštní uznání seriálu Kancelář Blaník. Ostrá politická satira internetové televize Stream.cz si tak po Ceně Václava Havla za přínos díla občanské společnosti udělované Českým filmovým a televizním svazem a zvláštním uznání Asociace režisérů a scenáristů přičítá další ocenění.

Foto: Stream.cz

Marek Daniel v seriálu Kancelář Blaník

Článek

Porotě se líbily hlavně loňské díly Dovolená na Krymu a Nadsobotka, které vznikly v režii Marka Najbrta.

„Zvláštní uznání udělujeme za neotřelý styl seriálu a originální satirický obsah, určený pro novou internetovou platformu,” uvedla porota.

„Máme radost, že se seriál Kancelář Blaník těší nejen přízni diváků, ale i odborné kritiky. A ocení-li navíc jeho kvality tvůrci, jako je profesor Kolumbijské univerzity Brendan Ward, který hodnotil právě sekci televizních formátů, je to pro nás motivací a zároveň výzvou do budoucna oslovit naší tvorbou také zahraniční diváky,“ řekl šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

Hlavní cenu v kategorii celovečerních filmů si z Plzně odvezlo drama Cesta ven režiséra Petra Václava a nejlepším dokumentem byl vyhlášen film o slovenské fotografii 80. let Vlna vs. břeh Martina Štrby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám